Antena 3 CNN Actualitate Primăria București se împrumută de 283 de milioane de lei

Primăria București se împrumută de 283 de milioane de lei

Aproape 283 de milioane de lei este valoarea împrumutului pe care vrea să-l ia Primăria Capitalei pentru a refinanța o datorie publică locală.

Primăria București se împrumută de 283 de milioane de lei
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   17:09

Proiectul de hotărâre care vizează refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în anul 2024, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de Municipiul Bucureşti, a fost aprobat, joi, de Consiliul General.

Gradul de îndatorare al Primăriei Capitalei aferent anului 2023 este de 10,50% și este considerat unul ”redus”. Plafonul legal este de 30% din veniturile proprii.

”Se constată necesitatea contractării unei/unor finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 283.520.561,86 lei pentru refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în anul 2024, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de Municipiul Bucureşti.

Astfel, prin contractarea unei/unor finanţări rambursabile interne se va asigura un flux de lichiditate care va permite o continuitate a procesului investiţional pentru proiectele prioritare ale Municipiului Bucureşti, în concordanţă cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Capitalei", se arată în raportul de specialitate, potrivit Hotnews.

×
Subiecte în articol: imprumut Primăria Bucureşti
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close