Antena 3 CNN Actualitate Imunitatea lui Gabriel Oprea, la mâna senatorilor

Imunitatea lui Gabriel Oprea, la mâna senatorilor

Imunitatea lui Gabriel Oprea, la mâna senatorilor
22 Feb 2016   •   10:43
Preşedintele UNPR, senatorul Gabriel Oprea, află luni data la care Senatul va decide dacă îi ridică imunitatea sau nu. 
 
DNA îl acuză pe fostul vicepremier că ar fi cumpărat o limuzină de lux şi jacuzzi din fondurile operative ale DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. 

Procurorii au solicitat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul lui Nicolae Gheorghe, fost şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.).
 
În solicitarea către Senat, procurorii arată că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.
 
În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.
 
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.
 
Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat miercuri că “a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu”.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea imunitate limuzina
Parteneri
Cresc semnificativ facturile! Cât vor plăti românii în plus lunar
x close