Antena 3 CNN Actualitate În carantină...degeaba? Contacţii pacienţilor infectaţi, izolaţi la domiciliu fără ca testele să fie efectuate

În carantină...degeaba? Contacţii pacienţilor infectaţi, izolaţi la domiciliu fără ca testele să fie efectuate

În carantină...degeaba? Contacţii pacienţilor infectaţi, izolaţi la domiciliu fără ca testele să fie efectuate
Sursa foto: carantina
04 Iun 2009   •   12:16

Persoanele care au intrat în contact cu pacienţii infectaţi cu virusul A H1N1 se găsesc într-o situaţie imposibilă. Aflaţi în carantină forţată, deşi nu prezintă simptomele bolii, oamenii spun că nu primesc de la autorităţi nici măcar răspunsuri cu privire la analizele care li s-au făcut.

Raluca Posea este una dintre persoanele care a intrat în contact cu femeia care s-a întors de curând de la New York în 29 mai şi care este purtător al virusului AH1N1. Ca urmare a contactului direct cu fosta sa colegă de liceu, Raluca şi soţul său au fost izolaţi la domicilu timp de 7 zile, fără să li se ofere prea multe informaţii despre starea lor de sănătate.
Potrivit femeii, testul a fost unul simplu: exudat faringian şi nazal.

După consultul medical, li s-a cerut să declare pe propria răspundere că refuză internarea în Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş". Cei doi soţi s-au interesat atunci dacă li se recomandă să se interneze, dar li s-a răspuns că este vorba doar de un formular tip.

Familia Posea nu a primit deocamdată rezultatele analizelor. Mai mult, ei nu au primit niciun telefon de la autorităţi, ci numai de la medicul de familie.
Încercând să ia ei legătura cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, soţii Posea au avut o surpriză. Analizele care le fuseseră prelevate nu au fost preucrate. Motivaţia? Un alt set de analize le va fi făcut numai dacă prezintă simptomele îmbolnăvirii cu virusul A H1N1.

?Soţul meu i-a sunat şi în final azi au recunoscut că nu au facut nici un test, că analizele au fost prelevate dar nu au fost prelucrate. Ni s-a spus că dacă vreunul dintre noi prezintă simptomele carcateristice virusului H1N1, ni se vor face alte analize şi vor fi comparate cu cele prelevate anterior? povesteşte Raluca Posea.



Antena 3

×
Subiecte în articol: carantină gripa porcina
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close