Antena 3 CNN Actualitate În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună”

În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună”

În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    04 Aug 2019   •   17:18

Medicul expert Sorin Lesnic spune că nu este un mister modul cum a ars cadavrul Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimelor de la Caracal.

Potrivit lui Lesnic, arderea s-a putut produce în câteva ore şi fără mari probleme, scrie adevarul.ro.

Acel butoi, spune medicul legist Lesnic, este practic o sobă de tip „rachetă“, de dimensiuni destul de mari (era înalt, conform datelor care au circulat până în acest moment, de 1,60 metri înălţime) în care se face un tiraj foarte mare şi se întreţine flacăra.

„Soba aia era făcută să ardă materialele metalice, să le topească. Aşa a conceput-o. A pus accelerator şi aşa s-a produs şi distrugerea. Că mulţi au zis că trebuia o temperatură mare. E o minciună, pentru că eu astăzi am expus un studiu, care a fost făcut în Germania în 1997. Pe 15 cadavre, opt bărbaţi şi şapte femei, s-a făcut studiul. S-au ars la o temperatură diferită, între 670 şi 840 de grade Celsius şi s-a constatat că o creştere a temperaturii la incinerare nu însemană că incinerarea se va face mai repede. Indiferent de temperatură, peste o anumită limită se distrug în acelaşi timp, în 70 de minute, şi vorbim despre cadavre de 60, 70, 80 de kilograme”, a explicat medicul.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close