Antena 3 CNN Actualitate În ce condiţii ar putea fi arestat judecătorul Toni Greblă

În ce condiţii ar putea fi arestat judecătorul Toni Greblă

În ce condiţii ar putea fi arestat judecătorul Toni Greblă
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Ian 2015   •   12:17

Toni Greblă nu poate fi arestat sau trimis în judecată decât cu aprobarea Biroului Permenent al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau a Preşedintelui României. Aşa spune legea de funcţionare a CCR.  Mai mult, asta se întâmplă doar la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform articolului 66, alineatul 2, doar Curtea Supremă poate judeca infracţiunile săvârsite de judecătorii Curţii Constituţionale. Acelaşi articol spune că în cazul în care un magistrat al CCR este trimis în judecată el este suspendat de drept din funcţia sa, pe care şi-o mai poate relua doar dacă este achitat. În cazul unei condamnări definitive el este exclus de drept.

Judecătorul CCR Toni Greblă este acuzat că în perioada 2010-2015 a pretins şi primit de la Ion Bîrcină foloase necuvenite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte în folosul firmelor controlate de acesta.

×
Subiecte în articol: Toni Grebla
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close