Antena 3 CNN Actualitate În ce stare sunt româncele rănite în cutremurul care a devastat centrul Italiei. Dacian Cioloș le-a vizitat la spital

În ce stare sunt româncele rănite în cutremurul care a devastat centrul Italiei. Dacian Cioloș le-a vizitat la spital

În ce stare sunt româncele rănite în cutremurul care a devastat centrul Italiei. Dacian Cioloș le-a vizitat la spital
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
30 Aug 2016   •   18:58

Dacian Cioloş a declarat marţi, după ce a vizitat trei românce internate într-un spital din Rieti, că starea acestora de sănătate este bună, existând posibilitatea ca una dintre ele să fie externată în următoarele zile.

"Am vrut să văd cum se simt. Am avut o discuţie cu medicii de aici înainte şi mi-au confirmat că toate cele trei doamne pe care le-am vizitat sunt în stare bună clinică şi oricum recuperabile medical, unele pe o perioadă mai lungă, altele pe o perioadă mai scurtă. Cred că va fi o doamnă tânără care în următoarele zile chiar va fi externată", a declarat premierul Cioloş, pentru Digi 24, la plecarea de la spitalul din Rieti, scrie Agerpres.

Cioloş a mai spus că le-a explicat celor trei românce care au fost deciziile Guvernului după cutremurul din Italia.

"Am stat de vorbă un pic cu doamnele. Le-am explicat ceea ce am decis să facem, ajutorul financiar pe care o să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă să facă toate formalităţile necesare pentru ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm, fiindcă el, chiar dacă nu e foarte semnificativ din punct de vedere financiar, (...) e foarte important să ajungă cât mai repede", a precizat Cioloş.

El a mai spus că asistenţa medicală a româncelor internate este acoperită. "Mi-au explicat medicii că atâta vreme cât sunt pe teritoriul italian, lucrurile sunt în regulă, asistenţa medicală e acoperită", a adăugat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, se află marţi în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close