Antena 3 CNN Actualitate În ce ţară trăim? Un bărbat a murit după ce a ajuns la spitalul Huşi, unde medicii specialişti erau în concediu

În ce ţară trăim? Un bărbat a murit după ce a ajuns la spitalul Huşi, unde medicii specialişti erau în concediu

În ce ţară trăim? Un bărbat a murit după ce a ajuns la spitalul Huşi, unde medicii specialişti erau în concediu
de S.T.    |    02 Iul 2015   •   21:35
Un bărbat a murit la Spitalul Municipal Huși, unde ajunsese în stare gravă și a fost resuscitat în Camera de Gardă de asistente, deoarece unitatea sanitară a rămas pentru a doua oară fără medic urgentist.

Pentru a salva pacientul care a fost adus cu ambulanța la spital, asistentele medicale au fost ghidate telefonic de un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

"Din cauza lipsei medicilor, am ajuns din nou în situația de a închide Compartimentul de Primiri Urgențe. Am anunțat Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, am vorbit cu reprezentanții unor spitale din zona Moldovei pentru a vedea dacă există medici urgentiști dispuși să lucreze la noi în spital", a declarat managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

Compartimentul de Primiri Urgențe a fost închis după ce medicii specialiști care asigurau gărzi au intrat în concediu. În locul CPU a fost înființată o cameră de gardă, unde o asistentă medicală face triajul pacienților și îi direcționează pe secții. Cazurile grave sunt trimise către spitalele din Vaslui sau Iași.

×
Subiecte în articol: Husi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close