Antena 3 CNN Actualitate În cea mai geroasă iarnă a ultimilor ani, Primăria Sectorului 3 cere şcolilor economii la gaze

În cea mai geroasă iarnă a ultimilor ani, Primăria Sectorului 3 cere şcolilor economii la gaze

În cea mai geroasă iarnă a ultimilor ani, Primăria Sectorului 3 cere şcolilor economii la gaze
Sursa foto: Foto: e-nergia.ro
de N.B.    |    03 Feb 2012   •   00:01

În timp ce frigul a închis aproape 200 de şcoli din ţară, în Bucureşti, o primărie de sector s-a gândit că factura la gaze e mai importantă decât sănătatea copiilor! Administraţia locală a cerut directorilor din unităţile de învăţământ să ţină centralele termice la un nivel mai scăzut, să nu crească facturile la gaze. Deşi Inspectoratul Şcolar ştie cum stau lucrurile, nu a luat nicio masura.

În cea mai cruntă iarnă din ultimii 20 de ani, primăria le recomandã şcolilor să facă economie la energie termică şi electrică. Asta, în timp ce, de la Bruxelles suntem acuzaţi că irosim banii pe locuri de parcare şi borduri.

Primăria sectorului 3 tremură, nu de frig, ci de grija bugetului. Dornică să reducă cheltuielile cu orice preţ, Administraţia locală a emis un document prin care le solicită directorilor de şcoli sã reducă cheltuielile la utilităţi.

Primăria a şi instruit şi controlat personalul care lucrează la centralele din şcoli, astfel încât acesta să urmeze întocmai instrucţiunile.

Unele şcoli deja urmeazã programul de funcţionare chiar dacă zeci de copii se plâng de frigul din clase.

Reprezentanţii Primãriei Sectorului 3 au refuzat să ofere explicaţii despre economia pe care o fac în sălile de clase, iar Ministerul Educaţiei nu are stabilite standarde legate de temperatura ideală pentru elevi. În lipsa unor reguli stricte, criteriile legate de temperatură depind de bunul simţ.

 

×
Subiecte în articol: ger economii gaze căldură frig
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close