Antena 3 CNN Actualitate Număr record de oameni ai străzii salvați de la îngheț, în cea mai geroasă noapte

Număr record de oameni ai străzii salvați de la îngheț, în cea mai geroasă noapte

Număr record de oameni ai străzii salvați de la îngheț, în cea mai geroasă noapte
Sursa foto: susa: bzi.ro
20 Ian 2016   •   18:02

Polițiștii locali au salvat de la îngheț aproximativ 160 de persoane fără adăpost, în cursul nopții de marți spre miercuri aceștia depistând și transportând la centrele sociale ale Primăriei Capitalei un număr record de oameni, se arată într-un comunicat al Poliției Locale a Municipiului București, transmis Agerpres.

"Zeci de persoane expuse temperaturilor scăzute au fost salvate din frig, în cea mai geroasă noapte a anului de până acum. S-a înregistrat astfel cel mai mare număr de oameni fără adăpost transportați la centrele sociale. Azi noapte, Poliția Locală a Municipiului București a depistat și transportat la centrele sociale ale Primăriei Capitalei un număr record de oameni care riscau să înghețe de frig pe străzile Bucureștiului. În numai câteva ore, agenți din cadrul Serviciilor Ordine și Liniște Publică, Intervenții și Pază, Bunuri și Obiective au acționat în 39 de cazuri — au identificat persoanele fără adăpost și, după ce le-au acordat primul ajutor, le-au dus în adăposturile de urgență ale Municipalității. Numărul total al persoanelor fără adăpost salvate de la îngheț de agenții Poliției Locale a ajuns la 159", precizează sursa citată.

Primăria sectorului 1 a precizat miercuri, la solicitarea AGERPRES, că 112 persoane fără adăpost sunt cazate la Complexul Social Odăi, unde mai sunt libere 24 de locuri, iar 53 de copii se află la Centrul de Plasament Pinocchio, unde mai sunt disponibile 17 locuri.

La rândul său, Primăria sectorului 4 a anunțat că, în contextul înregistrării unor temperaturi extrem de scăzute, s-a dispus organizarea, pe raza sectorului, a unor puncte de prim-ajutor, care funcționează 24 de ore din 24, în incinta a șase containere amplasate pe bulevardele Tineretului și Constantin Brâncoveanu, precum și la piețele Sudului, Progresul, Apărătorii Patriei și Străduinței, fiind dotate cu grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim-ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, termos pentru ceai, pături, pahare de unică folosință.

Totodată, din incinta containerelor, asistenți sociali distribuie ceai cald populației și acordă sprijin persoanelor fără adăpost, care se pot încălzi până la sosirea echipelor mobile care să le preia și să le conducă la Centrul de Plasament "Robin Hood", dacă sunt copii, sau la Centrul Medico-Social "Sfântul Andrei", dacă este vorba despre adulți.

De altfel, numai în cursul nopții de marți spre miercuri, nouă persoane au fost identificate și conduse în incinta Centrului Medico-Social "Sfântul Andrei", în total, de la debutul acestei perioade geroase, fiind sprijiniți 50 de oameni fără adăpost.

×
Subiecte în articol: Poliţia Locală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close