Antena 3 CNN Actualitate În ciuda gerului de afară, manifestanţii nu se lasă şi cer în stradă demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc

În ciuda gerului de afară, manifestanţii nu se lasă şi cer în stradă demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc

În ciuda gerului de afară, manifestanţii nu se lasă şi cer în stradă demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    30 Ian 2012   •   21:11

Zăpada şi gerul nu i-au oprit pe manifestanţi să iasă în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Protestatarii au sosit în pieţele mai multor oraşe din România, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute care s-au înregistrat în cursul zilei de luni.

Peste 50 de persoane au protestat, luni seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, scandând la minus 15 grade Celsius "Jos Băsescu", "Demisia" şi afişând o pancartă cu mesajul "Vlad Ţepeş preşedinte", informează Mediafax.

Cei aproximativ 50 de protestatari s-au adunat, luni seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi au scandat "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Demisia", "Nu staţi la balcoane că muriţi de foame", "Emil Boc nu uita, în Cluj n-ai ce căuta", "Ieşiţi cu noi, că suferiţi şi voi", fiind minus 15 grade Celsius.
   
Unii dintre ei au afişat pancarte cu mesaje precum "Vlad Ţepeş preşedinte", "Minciuna şi hoţia, calităţi în România", "Două tururi de primar, necesare pentru Ardeal".

Aproximativ o sută de persoane protestează la Sibiu faţă de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu, manifestanţii având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale, în oraş fiind minus 13,5 grade Celsius.

Manifestanţii au înconjurat piaţa centrală din oraş de câteva ori, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, dar şi numele locotenentului Alexandru Gheorghe, care a protestat la Bucureşti în uniforma de serviciu.

Românii din Italia şi-au arătat încă o dată sprijinul pentru demonstranţii din Piaţa Universităţii. De această dată românii din Milano au demonstrat în faţa Consulatului României. Ca şi cei din ţară, ei au cerut demisia Preşedintelui şi a Guvernului. Manifestaţia a durat aproximativ 2 ore şi s-a încheiat fără incidente.

Solidari cu protestele din ţară au fost şi românii din Roma, Bologna şi Florenţa. Un protest a fost organizat la sfârşitul săptămânii şi la Paris.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close