Antena 3 CNN Actualitate În frig, fără apă şi fără curent. Aşa învaţă copiii dintr-un sat botoşănean, într-o şcoală renovată

În frig, fără apă şi fără curent. Aşa învaţă copiii dintr-un sat botoşănean, într-o şcoală renovată

În frig, fără apă şi fără curent. Aşa învaţă copiii dintr-un sat botoşănean, într-o şcoală renovată
Sursa foto: Foto: www.thelostnews.com
12 Oct 2011   •   07:52

Peste o sută de elevi dintr-un sat botoşănean sunt nevoiţi să înveţe în frig, fără apă şi curent. Şcoala lor este nou-nouţă, însă autorităţile locale nu au avut grijă să rezolve şi problema utilităţilor, aşa că micuţii se spală în lighean şi merg la toaletă în fundul curţii.

Cei 105 elevi din satul Buzeni au început anul într-o şcoală modernă, făcută cu bani de la Banca Mondială. Asta nu i-a bucurat însă prea tare, pentru că n-au nici apă şi nici energie electrică.

Grupurile sanitare arată degeaba ca la carte, atâta timp cât nu pot fi folosite, iar copiii merg în continuare la toaleta veche din curte care arată jalnic. Iar ca să se spele pe mâini, a fost pus un lighean la intrarea în şcoală.

 Profesorii spun că le este teamă pentru sănătatea micuţilor din cauza conditiilor în care invaţă. Lipsa energiei electrice îi va face să se îmbolnăvească, după ce temperaturile vor începe să scadă şi mai mult.

Primarul comunei Băluşeni aruncă vina pe constructor şi spune că acesta a dispărut cu contorul în timpul lucrărilor de reabilitare, aşa că acum trebuie să facă un contract nou cu firma de electricitate dar nu ştie de unde va lua fonduri.

Până când va rezolva problema, a promis că va aduce în şcoală un generator de la primărie.

Şcoala de la Buzeni este una din cele trei unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, reabilitate cu bani de la Banca Mondială. Este singura însă care nu are utilităţi.

×
Subiecte în articol: şcoală curent electricitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close