Antena 3 CNN Actualitate În pas cu moda şi foarte relaxaţi. Aşa au întâmpinat absolvenţii de liceu PRIMA ZI de BAC

În pas cu moda şi foarte relaxaţi. Aşa au întâmpinat absolvenţii de liceu PRIMA ZI de BAC

În pas cu moda şi foarte relaxaţi. Aşa au întâmpinat absolvenţii de liceu PRIMA ZI de BAC
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Iun 2012   •   21:18

Manechiura perfectă, haine cât mai comode şi telefoane deştepte. Acesta e arsenalul cu care absolvenţii de liceu vor să treacă cu brio de examenul de BAC. La prima probă de astăzi, testarea orală la limba română, tinerii au fost mai relaxaţi ca-n vacanţă. E drept, au fost şi puţini.

Aproape un sfert dintre absolvenţii de liceu nici măcar nu s-au mai înscris anul acesta la testul maturităţii.  N-au mai vrut să încerce marea cu degetul, aşa că nu s-au înscris la examen.

Cu alte cuvinte, doar 77% dintre absolvenţii de liceu au decis să dea BAC-ul. Mulţi s-au speriat de camerele de supraveghere şi de regulile stricte.

De anul trecut, în sălile de examinare nu se mai poate intra nici măcar cu o carte. Conform regulamentului, fiecare şcoală este obligată să aibă o cameră special amenajată pentru bagajele tinerilor.

Regula s-a aplicat strict şi astăzi în prima zi de testare. Până miercuri seară, 156 de mii de tineri vor sta în faţa comisiilor de examinare să-şi demonstreze competenţele lingvistice.

Greul vine la începutul lunii iulie, când încep probele scrise. Examenele se încheie pe 6 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa 7 zile mai târziu.



×
Subiecte în articol: telefoane vacanţă examene
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close