Antena 3 CNN Actualitate În plină criză, Palatul Victoria înghite 60 milioane euro pentru extindere, consolidare şi modernizare

În plină criză, Palatul Victoria înghite 60 milioane euro pentru extindere, consolidare şi modernizare

În plină criză, Palatul Victoria înghite 60 milioane euro pentru extindere, consolidare şi modernizare
Sursa foto: Palatul Victoria
11 Mai 2009   •   09:55

În plină criză economică, Palatul Victoria înghite aproape 60 de milioane de euro pentru consolidare, modernizare şi extindere. Lucrările de reparaţii au fost deja adjudecate, în urma unei proceduri de atribuire controversate, susţine Evenimentul Zilei. Pentru a ocoli licitaţia publică, autorităţile au invocat ?secretul de stat".

Pentru a justifica lucrările de modernizare a Palatului Victoria, autorităţile au invocat rezolvarea locativă a funcţionării serviciilor guvernamentale, dar şi includerea clădirii în clasa celor cu risc ridicat de prăbuşire la cutremure.

Consolidarea a fost estimată la aproximativ 10 milioane de euro. 20 de milioane de euro sunt prevăzute pentru modernizarea sediului guvernului, iar alte 30, pentru extindere.

Proiectul este mai vechi şi a fost iniţiat în perioada guvernării Tăriceanu. Conducerea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat de la acea vreme a încercat să încredinţeze contractul de consolidare şi modernizare a Palatului Victoria prin negociere directă, susţine sursa citată.

Cabinetul premierului a respins, însă, solicitarea, sesizând încălcarea legislaţiei de achiziţii publice.

Actuala conducere a Regiei a invocat secretul de stat pentru a nu organiza o licitaţie publică. Prin urmare, contractul a fost atribuit prin negociere directă, în urma discuţiilor cu o singură firmă.

Conducerea RA-APPS consideră, însă, că legea a fost respectată.

?Pentru derularea procedurii de atribuire a contractului de execuţie s-au obţinut toate avizele necesare. Atât Secretariatul General al Guvernului, cât şi Ministerul de Finanţe, au supravegheat derularea tuturor etapelor de selecţie a candidaţilor", a declarat pentru sursa citată, Ştefan Mârză, directorul tehnic al RA-APPS.

Antena 3


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close