Antena 3 CNN Actualitate În prag de concediere, minerii olteni şi salariaţii din energie primesc prime cadou de Paşte

În prag de concediere, minerii olteni şi salariaţii din energie primesc prime cadou de Paşte

În prag de concediere, minerii olteni şi salariaţii din energie primesc prime cadou de Paşte
Sursa foto: Rovinari
13 Apr 2009   •   09:28

Cei 9.000 de mineri ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor încasa de Paşte prime în valoare de 400 de lei fiecare. Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari vor acorda şi ele celor aproape 8.000 de salariaţi tichete cadou în valoare a câte 600 de lei.

În total, suma totală alocată pentru prime se ridică la 8.400.000 de lei. Adică peste două milioane de euro, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional.

După ce vor încasa bonificaţiile, minerii şi salariaţii din energie vor intra două săptămâni în concedii fără plată, ca urmare a cererii scăzute de energie.

În aceste condiţii, decizia de premiere este cel puţin ciudată. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia se află deja în colaps financiar şi a cerut ajutorul Ministrului Economiei ca să poată supravieţui. Complexurile Energetice din Gorj trec şi ele prin momente grele.

Societăţile şi-au blocat investiţiile pe mediu, ca să poată face faţă situaţiei economice dificile.

Acestea nu sunt însă singurele măsuri anti-criză. Pe mineri îi mai aşteaptă reducerea programului de lucru, dar şi restructurări.

Reprezentanţii celor trei societăţi energetice susţin că nu puteau renunţa la plata primelor. Asta pentru că bonificaţiile au fost prevăzute în contractul colectiv de muncă, negociat cu sindicatele la începutul acestui an.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Prime mineri energie Paste
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close