Antena 3 CNN Actualitate În prag de vară, mii de turişti sunt în staţiunile de pe Valea Prahovei

În prag de vară, mii de turişti sunt în staţiunile de pe Valea Prahovei

În prag de vară, mii de turişti sunt în staţiunile de pe Valea Prahovei
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2013   •   20:28

Mii de turişti se află în acest weekend în staţiunile de pe Valea Prahovei, iar sute dintre ei au urcat, sâmbătă, până la 2.000 de metri altitudine în Bucegi, pe pârtiile din Sinaia, unde încă se schiază, stratul de zăpadă depăşind un metru, conform Mediafax.
   
Mii de turişti au ales să petreacă acest weekend la munte, în staţiunile de pe Valea Prahovei. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, principala atracţie o constituie pârtiile din Sinaia, singura staţiune din România unde încă se mai schiază.
   
Potrivit ofiţerului de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, stratul de zăpadă depăşeşte, pe alocuri, un metru, iar sâmbătă sute de turişti au urcat pe cele două pârtii pentru a schia.
   
Instalaţiile de transport pe cablu care urcă până în Valea Dorului, dar şi cele două telescaune care deservesc pârtiile au funcţionat în condiţii normale.
   
Conform reprezentanţilor autorităţilor locale din staţiunea Sinaia, în Valea Dorului şi Valea Soarelui se va putea schia şi de 1 Mai şi de Paşte.

×
Subiecte în articol: prag vara turisti munte pasti valea prahovei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close