x close

În Premieră: Best of 2014

de M.C.    |    28 Dec 2014   •   22:21

Echipa "În Premieră" vă prezintă, la final de an, câteva dintre materialele care v-au luminat duminicile din 2014.

Cei mai iubiţi dintre pământeni - Redescoperă marii scriitori ai României prin ochii femeilor care i-au iubit
 
Noi i-am citit, ele i-au inspirat. În viaţa fiecărui mare scriitor a existat o muză. Femei speciale, inteligente, atrase şi de geniul artistului, şi de bărbatul din el.

Unele dintre ele au descoperit, peste ani, că fac şi ele parte din opera bărbatului iubit.

Echipa "În premieră" le-a întâlnit pe femeile care au făcut parte din viaţa a trei mari scriitori români: Marin Preda, Mihail Sebastian şi Emil Cioran.


Aflaţi povestea Mariei Prodan, o artistă fără seamăn. De 27 de ani, în fiecare seară, mii de oameni de pe tot pământul o aclamă. Ea este geniul care a stat în spatele celui mai impresionant şi longeviv succes muzical din lume: „Fantoma de la Operă”.Peste 70 de generaţii de marinari şi-au dat examenul de maturitate întinzând velele Bricului Mircea, ca să prindă vântul bun din pupa.
Simbol românesc şi unul dintre cele mai faimoase veliere din lume, Mircea, a marcat implinirea a 75 de ani, acum câteva zile, în timpul primei Regate în Marea Neagră din ultimii 60 de ani.

De-a lungul timpului, bricul Mircea s-a confundat cu România şi a trăit, în paralel cu ea, istoria ţării: războaie şi pace, comunism şi libertate. A trecut peste furtuni cumplite şi a protejat echipajele. In timpul regatei de anul acesta, Bricul Mircea a primit premiul pentru cea mai frumoasa nava si cel mai frumos echipaj. Citeşte mai multe despre:

In premiera
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati