Antena 3 CNN Actualitate În premieră. Cererile de exorcizare au crescut în ultimii ani. Ce spun preoții din întreaga lume despre acest fenomen

În premieră. Cererile de exorcizare au crescut în ultimii ani. Ce spun preoții din întreaga lume despre acest fenomen

În premieră. Cererile de exorcizare au crescut în ultimii ani. Ce spun preoții din întreaga lume despre acest fenomen
26 Mar 2018   •   19:24

În acest episod vom parcurge tot traseul de la întuneric absolut până la lumina diafana a fericirii totale. 

Primul reportaj a pornit de la un preot catolic irlandez care susținea că numărul de cereri de exorcizre a crescut exponențial în ultimii ani. Am descoperit că nu doar el susține acest lucru.

”Diavolul care ia în stăpânire pe om, nu iese ușor din ele. Apar manifestări foarte greu de stăpânit de un om obișnuit. Diavolul este foarte abil, cel mai abil. El îți induce atât de bine ideea asta, că tu ești vinovat, că totul e din cauza ta, că nimeni nu mai este lângă tine, că Dumnezeu te-a uitat sau chiar că Dumnezeu nu există”

În penumbra unei biserici catolice, preotul Ioan Butacu se îndreaptă cu pași hotărâți spre camera secretă a lăcașului de cult, în minte are deja toate etapele pe care trebuie să le parcurgă ca să încheie ziua cu bine atât pentru el cât și pentru cel pe care îl are în grijă. În rugăciune se pregătește pentru cel mai greu și cel mai apăsător ritual pe care trebuie să îl oficieze un preot. Un act complicat și periculos pentru că trebuie să ducă simultan două lupte.

Același prelat spunea la înceutul lui 2018 că s-au înmulțit cererile de exorcizare foarte mult. Preoții exorciști sunt doar 400 la număr și sunt copleșiți. Vaticanul a recunoscut oficial acum câțiva ani pentru prima dată Asociația Internațională a Exorciștilor. Papa Francisc și-a întețit și el discursurile cu avertismente că diavolul nu este doar o poveste menită să rămână în Evul Mediu. El se manifestă tot mai des și a-l lua în derâdere e cea mai mare greșeală, spun și catolicii și ortodocșii.

Fenomenul ar fi luat amploare și în România.

Deseori se pleacă de la o curiozitate pentru a se ajunge la situații care ar putea să scape de sub control. Asta o spune Andrei Lorenț, un adolescent care a fost convins mult timp că este ferit de cele rele.

”Sunt o persoană foarte credincioasă. De mic am fost învățat cu credința. Am fost și ajuor la biserică. Mă simțeam foarte bine, mă simțam protejat. Am încercat de mai multe ori să desenez o placă de spiritism, alcătuită din literele alfabetului, numerele de la 1-9 și răspunsuri la întrebări ”DA”, ”NU”. Am aruncat această tăbliță și am simțit un pumn în burtă. Atunci am avut primul contact cu lumea paranormală. Simțeam o prezență, simțeam miros de smoală. Când intram în orice biserică simțeam că iau foc. Simțeam și o ură pentru Dumnezeu și Sfinți.” ,a spus Andrei Lorenț.

Din declarațiile pățiților spaima este foarte mare, simți că te prăbușești în cele mai adânci tenebre.

Posesia demonică ar fi cea mai tulburătoare suferință spirituală a ființei. Din Bibilie, primele exorcizări ar fi fost făcute chiar de Iisus.

×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram exorcizare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close