Antena 3 CNN Actualitate În Premieră: Cum s-a schimbat, sau nu, viaţa oamenilor care trăiesc în ghetourile României

În Premieră: Cum s-a schimbat, sau nu, viaţa oamenilor care trăiesc în ghetourile României

În Premieră: Cum s-a schimbat, sau nu, viaţa oamenilor care trăiesc în ghetourile României
de S.T.    |    15 Dec 2013   •   20:54

La doi ani după reportajul “Pe-un picior de iad”, echipa emisiunii În Premieră s-a întors în ghetourile României, ca să vada dacă situaţia copiilor de acolo a sensibilizat, în sfârşit, pe cineva.

La marginea oraşelor Baia Mare şi Cluj Napoca sunt multe locuri, unde copiii se nasc în case de mărimea unui coteţ şi mănâncă ce găsesc la groapa de gunoi. Şi în timp ce autorităţile promit să rezolve problema, noi generaţii apar aici.

După 2 ani, echipa „În premieră” a găsit cea mai mare comunitate de romi de la marginea oraşului Baia Mare tot în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără siguranţa zilei de mâine. De bani nici nu încape vorba.

Oamenii nu au buletine, copiii nu au certificate de naştere. Sunt ai nimănui şi se hrănesc cu mâncare găsită la gunoi.

În România există sute de mii de oameni care trăiesc "pe-un picior de iad", ca acum un secol. Într-o sărăcie lucie, inimaginabilă, există o Românie lângă o groapă de gunoi, care plânge şi îndură un trai mizer.

Reportajul „Pe-un picioar de iad”, difuzat în noiembrie 2011, a fost apreciat de jurii importante din ţară şi străinătate: premiul pentru cea mai bună imagine acordat de APTR în 2012, premiul special al juriului AIB la categoria ”Best current affairs documentary on a domestic subject”, la Londra, tot în 2012, iar în 2013, medalia de aur la categoria „Best Camerawork”, la New York Festivals World’s Best Television & Film.


×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close