Antena 3 CNN Actualitate În premieră. Îndrumați spre EXIT

În premieră. Îndrumați spre EXIT

În premieră. Îndrumați spre EXIT
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    19 Mar 2017   •   19:27

Marea Britanie se va rupe de Uniunea Europeană, iar consecințele sunt multe și greu de anticipat. Pe noi ne doare însă cel mai tare de români. Avem acolo sute de mii de oameni care în curând urmează să fie cernuți prin sita deasă a autorităților britanice.

Din păcate, foarte mulți români vor fi trimiși acasă. Vor deveni astfel victimele a două țări, a arătat Carmen Avram, duminică, la emisiunea „În premieră”.

Îi va ajuta cineva măcar acum să-și găsească un loc în România? Experiența de până azi nu ne îndeamnă la optimism! Un lucru e însă cert. Această mare de oameni va fi miză la masa de poker la care se va juca divorțul european.

Echipa „În premieră” a filmat un reportaj cu și despre românii care lucrează în Marea Britanie.

Numeroși români au căutut printre străini un rost. Însă oricât de muncitori, de adaptați și de hotărâți ar fi ei să rămână în Marea Britanie, nimeni nu le garantează acest lucru.

Semnele se pot vedea deja dacă ești atent. Executivul britanic lucrează intens la niște criterii care vor determina câți dintre ce 3,6 milioane de imigranți care au plătit atâția ani taxe vor rămâne în Marea Britanie și câți vor fi dați pe ușă afară.

Românii fără un loc de muncă, dar și cei fără acte, sunt cei vizați de autoritățile britanice. E vorba, arată cifrele, de cel puțin 40.000. Ei fac  parte din prima categorie care va fi cernută prin sita deasă a Brexitului.

Autoritățile nu mai tolerează grupurile de imigranți adunate pe periferia orașelor, iar controalele poliției sunt tot mai dese.

Dacă toți imigranții care locuiesc în Regat ar fi nevoiți să plece, spun analiștii, economia ar suferi pierderi imense, dar cele mai mari ar fi chiar în Londra.

×
Subiecte în articol: In premiera Brexit Marea Britanie romani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close