x close

Ne-am ruinat școlile profesionale. România are nevoie de un plan de acțiune

de S.T.    |    07 Mai 2017   •   19:58
Ne-am ruinat școlile profesionale. România are nevoie de un plan de acțiune 534 Foto: Antena 3

Un studiu recent arată că România e într-o criză acută de locuri de muncă. Nu pentru că nu există, ci pentru că nu are cine să le ocupe.

Nu mai avem specialiști, meseriași, nu mai avem oameni sau instituții care să-i pregătească. Avem în schimb absolvenți de facultate care trebuie să devină instalatori sau coafeze și „ne lăudăm” cu cea mai mare rată a șomajului în rândul tinerilor din toată Uniunea Europeană.

Firme care s-au putea dezvolta și produce bani mulți pentru România bat pasul pe loc sau se pregătesc să pună lacătul, a arătat Carmen Avram duminică la emisiunea „În premieră”.

Străinii sunt uluiți de inconștiența cu care ne-am ruinat școlile profesionale, în condițiile în care alții le păstrează cu sfințenie de sute de ani și se îmbogățesc de pe urma lor.

Ironic, 2017 a fost declarat „anul învățământului profesional în România”.

În `89 ne mândream cu cei mai bine pregătiți profesioniști ai Europei. Acum am ajuns o țară a proiectelor și a strategiilor veșnic nepuse în practică.

Când aveam mai multă nevoie de profesioniști, Guvernul a decis că nu ne trebuie.

România are nevoie urgent de un plan de acțiune. Riscăm să pierdem companii care nu mai găsesc la noi forțe de muncă sau să fim invadați de imigranți asiatici aduși special ca să lucreze în locul nostru.

Citeşte mai multe despre:

locuri de munca carmen avram In premiera
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati