Antena 3 CNN Actualitate În Premieră: Povestea comisarului Berbeceanu

În Premieră: Povestea comisarului Berbeceanu

În Premieră: Povestea comisarului Berbeceanu
de S.T.    |    15 Iun 2014   •   21:57

Carmen Avram şi echipa ei îţi spun, În premieră, povestea comisarului Berbeceanu.

În octombrie 2013, Traian Berbeceanu, comandant al Biroului de Combaterea Crimei Organizate Alba Iulia, a fost arestat sub acuzaţia de sprijinire a unui grup organizat, care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013 şi rămăsese cu interdicţiile de a părăsi ţara, de a purta arme sau de a păstra legătura cu persoanele implicate în dosar.

Traian Berbeceanu, şeful de combatere a criminalităţii Alba, a fost arestat în octombrie 2013 sub acuzaţia de sprijinire unui grup organizat care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

Înainte de a fi închis, comisarul apucă să lanseze varianta proprie: "Posibil să fie şi oameni din mediul politic, din mediul de afaceri, din cei care ar trebui să apere legea", declara acesta jurnaliştilor chiar când a fost arestat.

În Alba Iulia, încarcerarea lui Berbeceanu produce un cutremur care îşi trimite unda de şoc în toată ţara, căci până la momentul respectiv, traian Berbeceanu avusese o reputaţie impecabilă. Era cel mai vechi şef al unei brigăzi de combatere a criminalităţii din România şi fusese declarat poliţistul anului în 2007.

Timp de 10 ani, brigada lui anchetase personaje cu un istoric infracţional spectaculos: interlopi, traficanţi şi înalţi oficiali acuzaţi de corupţie.

Tot el a fost şi cel care l-a capturat pe Horaţiu Potra, un personaj periculos, mercenar din legiunea străină, implicat în trafic internaţional de droguri, arme şi diamante. O afacere în care au apărut inclusiv înalţi prelaţi din Biserica Ortodoxă.

Trei ani mai târziu, scenariu a fost schimbat, iar cel peste care aveau să intre mascaţii a fost chiar Traian Berbeceanu.

De atunci, coşmarul comisarului Berbeceanu continuă. Experienţa trăită l-a schimbat.

După 33 de zile de arest şi 9 luni de bătălie pentru reabilitarea numelui a înţeles că sistemul poate deveni vulnerabil atunci când în el sunt lăsaţi să pătrundă oameni corupţi şi fără scrupule.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "În Premieră cu Carmen Avram"



×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close