Antena 3 CNN Actualitate În premieră. Povestea unei comunități unice în România

În premieră. Povestea unei comunități unice în România

În premieră. Povestea unei comunități unice în România
17 Oct 2017   •   13:56

Exită câteva mii de oameni a căror întreagă existență se învârte în jurul unui singur obiect magic.

Obiectul a ajuns ținta adorației absolute, motiv de discordiei și scopul suprem al acestor oameni. El decide statutul, partenerul de viață și nivelul de respect. El stârnește pasiuni aprinse, atrage blesteme și provoacă crime sângeroase, însă asigură și supraviețuirea acestei comunități. Obiectul se numește tahtai.

Echipa ”În premieră” prezintă povestea a doi copii în vârstă de 12 ani, care tocmai ”se leagă” pentru tot restul vieții. Povestea celor doi nu există încă, iar acest lucru se vede din lipsa lor de emoție, din privirile stinghere și din tăcerea care îi unește din acest eveniment care parcă nu este al lor.

Ei nu au niciun cuvânt de spus, aceasta este tradiția, care aici are valoare de lege. În timp ce lor le este gândul încă la joacă, bunicii și părinții le caută soți și soții. Criteriul care stă la baza acestei alianțe stă averea, doar că aici această avere nu înseamnă bani, aur și case. 

Romi din această comunitate au ceva care pentru ei reprezintă mult mai mult. Se numește tahtai. Acesta este un pocal din argint aurit, cu semnificații diferite. Acest pocal decide până unde poți să ridici pretențiile când îți alegi ginerele sau nora.

 

×
Subiecte în articol: obiect reguli romi comunitate In premiera
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close