Antena 3 Actualitate În Premieră: 2.500 de imobile din Transilvania, subiectele cererilor de retrocedare. ”Au produs jaf și haos”

În Premieră: 2.500 de imobile din Transilvania, subiectele cererilor de retrocedare. ”Au produs jaf și haos”

06 Dec 2015   •   22:00

Teorişti, extemişti, violenţe, tensiuni interetnice alimentate din străinătate. Astfel de ştiri apar din când în Transilvania, lăsându-ne impresia, că acolo totul ar fi bine dacă nu s-ar infiltra inamicii din exterior. Dar acolo, nu e totul bine, iar inamicii sunt mai degrabă, de ai noştri.

De două decenii, diverse biserici şi ordine, unele reînviate peste noapte, obţin chiar cu ajutor de la Bucureşti, clădiri emblematice, monumente istorice, zone întregi din oraşele transilvane. Elevi români sunt forţaţi să schimbe şcoala, muzee sunt relocate, instituţii publice obligate să plătească milioane de euro chirie noilor stăpâni.

Multe retrocedări sunt controversate, bazate pe acte dubioase, dar, în pofida apelurilor disperate, statul român se face că nu aude, ca să se poată mira mai apoi de unde apar tensiunile de peste munţi.

Cele mai îndrăznețe revendicări vin din partea cultelor, care până acum au revendicat 2.500 de imobile. 

”Situația este dramatică. Au produs jaf, au produs haos” spune Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, despre legile privind retrocedările.

×
Subiecte în articol: In premiera Transilvania

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close