Antena 3 CNN Actualitate În premieră: Un danez a găsit paradisul agriculturii în România. Vezi ce afacere prosperă a clădit

În premieră: Un danez a găsit paradisul agriculturii în România. Vezi ce afacere prosperă a clădit

În premieră: Un danez a găsit paradisul agriculturii în România. Vezi ce afacere prosperă a clădit
Sursa foto: Foto: etftrends.com
11 Oct 2011   •   19:22

 Fără sprijin de la stat, fermierii români au început să vândă masiv terenul agricol pe care îl deţin. Aşa am ajuns să înstrăinăm un milion de hectare din pământul fertil al României. Occidentul nu vinde nimic şi asta pentru că este o problemă de securitate naţională. La noi, acest lucru nu preocupă pe nimeni.

Reportajul "În premieră" prezintă concurenţa dintre micii agricultori, lipsiţi de mijloace moderne de lucru, şi danezul Hans Paulsen. Bărbatul a venit în comuna Cocora, din judeţul Ialomiţa, în 2008 pentru a face agricultură. Acum, lucrează 4.600 ha de teren cu ajutorul a 14 angajaţi.

Străinul a venit în România pentru că Danemarca nu îi oferă posibilităţile pe care i le oferă ţara noastră: terenul este mult mai ieftin la noi, ferma sa este foarte mare faţă de una pe care ar avea-o în ţara nordică, iar pământul este foarte bun pentru agricultură în comparaţie cu cel din ţara natală. În plus, taxele şi legile din domeniu sunt numeroase pe lângă cele româneşti.

Bărbatul declară că are tot ce şi-ar putea dori în Romînia. Îi place atât de mult acest paradis al agriculturii încât trăieşte chiar în fabrica sa, într-un apartament special amenajat, pe care îl numeşte "cel mai bun hotel din Cocora".

Vezi mai jos întreaga poveste a agricultorului danez care prosperă în România.

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close