Antena 3 Actualitate În România boala se tratează cu şpagă. Peste 60% din pacienţii români fac plăţi informale

În România boala se tratează cu şpagă. Peste 60% din pacienţii români fac plăţi informale

06 Iun 2011   •   23:44
În România boala se tratează cu şpagă. Peste 60% din pacienţii români fac plăţi informale
Sursa foto: Foto: sosbud.kompasiana.com

În vreme ce directorii de spitale se plâng că nu au fonduri pentru medicamente şi aparatură, o mulţime de bani se scurg în buzunarele halatelor albe. La multe camere de gardă sau în ambulator, românii plătesc pentru serviciile medicale. Multe dintre ele, TEORETIC, gratuite. Iar pentru cele cu plată, în rare cazuri pacienţii primesc chitanţă. Sunt situaţii cu care ne-am obişnuit, dar care n-ar trebui să existe.

În orice spital din România este om bun la toate. El este cel care, în funcţie de cât de bine este îmbrăcat un pacient, îţi oferă serviciile.
Îl cunoaşte pe medicul de gardă, ştie în ce cabinet trebuie să intri, unde se fac radiografiile şi pe toate le rezolvă rapid. Este fie un brancardier, o infirmieră, sau chiar o femeie de serviciu.

Ultimul raport al Băncii Mondiale pe 2010 arată negru pe alb că peste 60% din pacienţii spitalelor fac plăţi informale. Bolnavul plăteşte cât este nevoie în schimbul sănătăţii.

 ×
Subiecte în articol: România spitale medici pacienti spaga plati
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close