Antena 3 CNN Actualitate În sfârşit, vine PRIMĂVARA! Cum va fi vremea în regiunea în care locuieşti în intervalul 9-23 martie

În sfârşit, vine PRIMĂVARA! Cum va fi vremea în regiunea în care locuieşti în intervalul 9-23 martie

În sfârşit, vine PRIMĂVARA! Cum va fi vremea în regiunea în care locuieşti în intervalul 9-23 martie
Sursa foto: Foto: www.guardian.co.uk
09 Mar 2012   •   10:31

Se pare că iarna a acceptat, în sfârşit, să-i facă loc primăverii. În săptămânile care urmează se vor înregistra temperaturi de până la 15 grade, anunţă meteorologii.

La munte, în schimb, termometrele nu vor arăta mai mult de câteva grade.

Aceasta este prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni:

În BANAT, după ce temperaturile minime vor fi negative până în jurul datei de 17 martie, valorile cele mai scăzute fiind de aşteptat la începutul intervalului, spre sfârşitul acestuia, acestea vor fi uşor pozitive.

Maximele vor fi în creştere uşoară şi treptată, urmând a depăşi 10 grade Celsius în jurul zilei de 15 martie şi vor ajunge spre 14 grade Celsius în ultimele zile ale intervalului. În tot acest timp, precipitaţiile vor fi temporare şi, în general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie între 11 şi 14 martie (precipitaţii mixte).

Citeşte aici prognoza meteo prezentată de ANM

În
CRIŞANA, temperaturile minime vor fi, în general, negative până în jurul datei de 18 martie, valorile cele mai scăzute fiind de aşteptat în prima parte a intervalului (9-14 martie).

La capitolul temperaturi maxime, acestea vor depăşi 10 grade Celsius în jurul datei de 15 martie, în timp ce spre sfârşitul intervalului să ajungă în jurul valorii de 12 grade Celsius.

Şi în această regiune, sunt aşteptate precipitaţii temporare mixte şi, în general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie în perioada 11-14 martie.



În TRANSILVANIA, începând din acest weekend, dar şi în primele zile din săptămâna viitoare, meteorologii se aşteaptă la temperaturi minime negative.

Maximele vor fi în creştere, de la valori de 2-4 grade Celsius la începutul intervalului, spre 8-10 grade Celsius, în ultimele zile.

Precipitaţiile vor fi temporare, cu probabilitate mai mare de apariţie între 11 şi 13 martie, când vor fi mai ales ninsori. După data de 18 martie, vor fi condiţii de precipitaţii mai ales sub formă de ploaie.

În DOBROGEA, până în data de 17 martie, sunt preconizate temperaturi minime în creştere uşoară, dar tot negative. După acea dată, pe timpul nopţilor se vor înregistra între 0 şi 2 grade Celsius. În ceea ce priveşte temperaturile maxime, acestea se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, până pe 15 martie, iar spre sfârşitul intervalului vor urca, în medie, până la 10-12 grade Celsius.

În
MARAMUREŞ, precipitaţiile vor fi temporare şi, în general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie între 11 şi 13 martie (predominant ninsori) şi spre sfârşitul intervalului 9-23 martie, când vor fi mixte.

Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scăzute la începutul intervalului, după care vor marca o creştere, până în jurul valorii de zero grade Celsius.

În plus, maximele vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată pe tot parcursul intervalului, media pe regiune situându-se, în ultimele zile, în jurul valorii de 11 grade Celsius.



MOLDOVA - Meteorologii prognozează, în perioada 9-23 martie, temperaturi minime negative, cu valorile cele mai scăzute între 9 şi 14 martie.

Apoi, acestea se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade Celsius, pentru ca în ultimele zile să se apropie de zero grade. Şi maximele vor avea o tendinţă de creştere treptată, de la valori de 4 grade Celsius, la începutul intervalului, la 10 grade Celsius şi uşor peste, după 19 martie.

Precipitaţiile vor avea probabilitate mai mare de apariţie în perioada 11-14 martie (mai ales ninsori la început, apoi mixte) şi spre sfârşitul intervalului, când vor fi îndeosebi sub fomă de ploaie.

MUNTENIA - Temperaturile minime, în general negative, vor fi în creştere uşoară şi treptată, urmând a se apropia de 0 grade Celsius, în ultimele zile ale intervalului. Temperaturile maxime vor avea, de asemenea, o tendință de creştere, situându-se până pe 15 martie în jurul valorii de 8 grade Celsius , apoi având valori de 10 – 12 grade.

Precipitațiile vor fi temporare, mixte și în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariție între 11 și 14 martie.

OLTENIA- Temperaturile minime vor fi în general negative până spre 19 martie, apoi vor avea o tendinţă de creştere, urmând să depășească 0 grade în ultimele zile ale intervalului.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 8 grade până spre 12 – 14 martie, apoi vor marca o creştere și vor ajunge la 12...14 grade.

Precipitațiile vor fi temporare, mixte și în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariție între 11 și 14 martie.


 



 

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ANM primavara temperaturi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close