Antena 3 CNN Actualitate În timp ce românii fug în străinătate, străinii se mută în România. Vezi aici poveştile lor

În timp ce românii fug în străinătate, străinii se mută în România. Vezi aici poveştile lor

În timp ce românii fug în străinătate, străinii se mută în România. Vezi aici poveştile lor
Sursa foto: Foto: musashino.ro
24 Iul 2011   •   16:43
Ai noştri fug să muncească în străinătate, ai lor se mută la noi în ţară. Lasă mediul academic, podiumurile milaneze şi aerul cosmopolit al capitalelor europene pentru plimbările cu măgăruşi prin Malin, umbra copacilor din bătătura Cisnădioarei şi cafeaua din Piaţa Sfatului. Sunt poveştile câtorva dintre sutele de străini pentru care România a devenit "acasă".

Scriitorul belgian Eugene Van Itterbeek a călcat prima oară melegurile Cisnădioarei în urmă cu 20 de ani. Profesorul s-a îndrăgostit pe loc de aşezări, şi-a cumpărat o casuţă şi n-a mai plecat. Scriitorul mărturiseşte că nici măcar nu-i este dor de Charleroi, Bruxelles sau de Anvers.

Pentru scriitorul Eugene van Itterbeek, Cisnãdioara este acum "acasă". Aşa cum şi Cologna Gianfranco, om de afaceri italian, şi-a gãsit aici a doua casã.

Philippe Coupe, un alt profesor belgian, trăieşte de 20 de ani în România. În Malin, un sat înconjurat de pãduri, în judeţul Bistriţa-Năsăud.


Numãrul strãinilor care aleg sã se stabileascã în România creşte de la un an la altul. Doar la Sibiu, acasă pentru Eugene şi Gianfranco, locuiesc şi alţi peste 800 de rezidenţi străini.



×
Subiecte în articol: strainatate straini mutare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close