Antena 3 CNN Actualitate Înalta Curte îi respinge lui Dragnea contestația în anulare, dar admite judecarea recursului în casație

Înalta Curte îi respinge lui Dragnea contestația în anulare, dar admite judecarea recursului în casație

​​​​​​​Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus, marţi dimineaţa, de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a discutat o cerere pe care a depus-o de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Înalta Curte îi respinge lui Dragnea contestația în anulare, dar admite judecarea recursului în casație
10 Dec 2019   •   13:00

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți judecarea recursului în casație în cazul lui Liviu Dragnea, dar a respins contestația în anulare a acestuia. Recursul va fi judecat în ianuarie 2020, peste o lună, iar decizia în privința respingerii contestației în anulare este definitivă. 

Tot marţi, judecătorii au respins şi contestaţiile în anulare depuse de alţi doi inculpaţi din dosar, Floarea Alesu - fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu - fost director executiv adjunct.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a acestui an la 3 ani și jumătate de închisoare. 

Citește și Noi imagini cu Liviu Dragnea. Cum arată fostul lider PSD după șase luni și jumătate state în spatele gratiilor

Update: Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat că sunt speranţe pentru o sentinţă favorabilă lui Liviu Dragnea şi că se aşteaptă o rezolvare a contestaţiei în anulare a condamnării la închisoare chiar astăzi. 

"S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. Am susţinut toate aspectele şi elementele pe care noi le considerăm legale. Sperăm să se admită această contestaţie în anulare în principiu. Am cerut şi suspendarea pedepsei, să vedem ce se va întâmpla.

Textul de lege spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii atacată cu contestaţie în anulare, astfel că judecătorii vor decide. Să sperăm că vom avea un prim pas astăzi. Nu ştiu dacă astăzi va putea părăsi penitenciarul, dar sper cât mai curând", a spus Flavia Teodosiu la finalul şedinţei de judecată. 

Update: Dragnea a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată.

La începutul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut ca procesul să nu fie public, judecătorii au fost de acord, astfel încât jurnaliştii au fost invitaţi să iasă din sală.

Știrea inițială: Instanţa Supremă va judeca azi contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea prin care vrea să scape de pedeapsa de 3 ani ani şi jumătate din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Fostul lider al social democraţilor beneficiază de aceasta cale extraordinara de atac dupa motivarea Curţii Constituţionale pe completele specializate de la Instanţa Supremă.

La termenul trecut, Dragnea a cerut răgaz pentru a-şi angaja un avocat.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close