Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie aduce documente importante de la Vatican, în conflictul cu Patriarhul Daniel

ÎPS Teodosie aduce documente importante de la Vatican, în conflictul cu Patriarhul Daniel

Înaltpreasfințitul Teodosie sfidează Patriarhia şi continuă lupta pentru Mitropolia Tomisului.

ÎPS Teodosie aduce documente importante de la Vatican, în conflictul cu Patriarhul Daniel
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    27 Mai 2021   •   14:12

Înaltul prelat a adus în ajutor un profesor de istorie care îl susține în demersul său și documente, inclusiv unele importante de la Vatican.

Despre Patriarhul Daniel, profesorul lui Teodosie spune ca are orgolii la fel ca toți românii și de aceea nu este de acord cu înființarea mitropoliei.

IPS Teodosie, criticat dur de Patriarhul Daniel. Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de răzvrătire, sfidare și atitudine provocatoare

Arhiepiscopul Tomisului a primit critici dure într-o scrisoare oficială din partea patriarhului Daniel. ÎPS Teodosie este acuzat de răzvrătire, sfidare dar şi de atitudine provocatoare. În plus conducerea Bisericii Române i-a refuzat arhiepiscopului şi avansarea în ierarhia internă dar şi transformarea în mitropolit.

Decizia conducerii Bisericii Ortodoxe Române vine la mai puțin de două luni după ce Înaltpreasfințitul Teodosie a făcut o solicitare către Patriarhia Română prin care solicita ridicarea lui la rang de mitropolit. 

Conducerea BOR susține că nu sunt îndeplinite condițiile statutare și că totul ar fi o ambiție personală a Arhiepiscopului Tomisului care dorește să urce în rang. 

 Biserica Ortodoxă Română dă și o serie de exemple negative venite, de-a lungul timpului, din partea IPS Teodosie, și spune că acesta ar fi hirotonisit preoți din alte eparhii care nu ar fi avut ieșire din acestea și nu ar fi avut încuviințarea episcopilor lor. 

În același timp, IPS Teodosie este acuzat că, la școala pastorală, ar avea teză de doctorat plagiată și totodată că se răzvrătește împotriva deciziilor Bisericii Ortodoxe Române și că nu respectă canoanele și deciziile venite de la Sfântul Sinod. 

Este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, în special în pandemie, Arhiepiscopul Tomisului ar fi avut o serie de acțiuni la Constanța în neconcordanță cu deciziile venite de la București, printre acestea fiind dubla Înviere de anul trecut, organizarea sărbătorii Bobotezei cu un număr foarte mare de enorași și Sfântul Andrei, sărbătoare desfășurată cu procesiune în plină pandemie 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close