Antena 3 CNN Actualitate IPS sfidează din nou. Slujbă de Crăciun în orașul carantinat

IPS sfidează din nou. Slujbă de Crăciun în orașul carantinat

Situație uluitoare la Constanța. Deși orașul de află în carantină, Înaltpreasfințitul Teodosie oficiază astăzi, cu public, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopala Sfinții Apostol. Mai mult decât atât, după slujbă vor fi interpretate și colinde.

IPS sfidează din nou. Slujbă de Crăciun în orașul carantinat
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    25 Dec 2020   •   08:40

Constanța se află, în acest moment, în carantină, așadar, cei care merg la biserică trebuie să dețină o declarație pe propria răspundere. 

Slujba ar urma să aibă loc în jurul orei 8.30 așa cum se întâmplă în fiecare an în prima zi de Crăciun. Imediat după slujbă, va avea loc și un concert de colinde, susținut, ca în fiecare an, de corul Armonia din Constanța. 

În ultima perioadă au mai avut loc slujbe la bisericile din Constanța, însă cu respectarea regulilor impuse de pandemie. 

Raed Arafat, mesaj important: Acest lucru simplu trebuie făcut de români la masa de Crăciun ca să nu se infecteze!

Raed Arafat a explicat, marți, într-o intervenție televizată, cum pot românii să minimizeze riscurile de a se infecta, de Crăciun, când se vor afla în aceeași casă cu rude și prieteni, Secretarul de stat în MAI a spus că trebuie să fie încăperi aerisite, oamenii distanțați și cu mască, dar cel mai bine astfel de întâlniri ar trebui evitate

Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînțeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuși să se păstreze o distanță, purtarea măștii, care știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de OMS.

Adică, dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci și trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (...) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale și poate chiar în stare foarte gravă”, a spus Arafat, la Digi24.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close