Antena 3 CNN Actualitate Încă 15 aparate de recoltare de plasmă, în România. Când și cum se va aplica tratamentul

Încă 15 aparate de recoltare de plasmă, în România. Când și cum se va aplica tratamentul

Alte 15 aparate pentru colectarea, testarea și administrarea plasmei de la pacienții vindecați de COVID-19 vor fi instalate în spitalele din toată țara. În acest moment sunt deja funcționale aparatele din București, Iași și Timișoara.

Încă 15 aparate de recoltare de plasmă, în România. Când și cum se va aplica tratamentul
Sursa foto: pixabay
26 Apr 2020   •   14:43

”Cred că cele 15 aparate vor fi instalate până la sfârșitul săptămânii următoare și dacă toate centrele de transfuzie vor reuși să se mobilizeze așa cum doamna Goșa a reușit să mobilizeze centrul din București care marți va face prima recoltare, cred că în aceste 15 centre vor avea loc colectări săptămâna următoare”, a declarat Florin Hozoc, directorul unei companii farmaceutice. 

”Și pentru noi recoltarea de plasmă convalescent COVID-19 este o premieră,  așteptăm și noi cu emoție ziua de marți. Avem deja câțiva donatori care și-au oferit disponibilitatea de a dona plasmă și evident că acești donatori sunt medici și asistenți medicali care ei ne-au sunat pe noi și ne-au spus că doresc să doneze pentru pacienții aflați în stare critică. Este vorba despre medicii și asistenșii de la Spitalul Gerota și Victor Babeș”, a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzii din Capitală. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close