Antena 3 CNN Actualitate Încă doi delfini, dintre care unul mort, găsiţi pe plajele litoralului românesc

Încă doi delfini, dintre care unul mort, găsiţi pe plajele litoralului românesc

Alţi doi delfini, dintre care unul era pui, în viaţă, şi un altul aflat în stare avansată de putrefacţie, au fost găsiţi în ultimele 24 de ore pe plajele litoralului românesc, informează Mediafax.

Încă doi delfini, dintre care unul mort, găsiţi pe plajele litoralului românesc
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Mai 2011   •   19:23

Potrivit unui comunicat al Mare Nostrum, un delfin din specia Phocoena Phocoena a fost găsit mort, vineri, pe plaja din dreptul Hotelului Rex din staţiunea Mamaia. Delfinul avea aproximativ 80 de centimetri şi era în stare avansată de putrefacţie.

De asemenea, tot vineri, pe plaja din dreptul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a fost găsit în viaţă un pui de delfin din specia Phocoena Phocoena, în urma anunţului primit de la un cetăţean.

Echipa Mare Nostrum, ajunsă prima la destinaţie, i-a acordat puiului de delfin primul ajutor. Ulterior, au sosit la faţa locului reprezentanţi ai organizaţiei Oceanic Club din Constanţa şi un medic de la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care i-au menţinut puiului semnele vitale.

Delfinul respectiv se află sub supraveghere medicală permanentă, este hrănit de specialişti din două în două ore, urmând să se decidă ce se va întâmpla cu acesta.

De la începutul anului şi până în prezent, pe plajele litoralului românesc au fost descoperiţi 16 delfini morţi, majoritatea rămânând prinşi în plasele de pescuit.

×
Subiecte în articol: delfini plaja litoral
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close