Antena 3 CNN Actualitate Încă doi români au murit din cauza gripei porcine. Numărul deceselor din ţară a ajuns la opt

Încă doi români au murit din cauza gripei porcine. Numărul deceselor din ţară a ajuns la opt

Încă doi români au murit din cauza gripei porcine. Numărul deceselor din ţară a ajuns la opt
04 Dec 2009   •   12:19

Alţi doi români bolnavi de gripă porcină au murit. Cu aceste două persoane numărul deceselor cauzate de A H1N1 în România a ajuns la opt. În total, sunt confirmate 3.660 de cazuri de gripă porcină, iar în ultimele 24 de ore s-au îmbolnăvit 109 români.

Joi, un al şaselea deces a fost confirmat în ţară din cauza gripei noi. În cazul ultimului deces, autorităţile au anunţat că este vorba despre o persoană adultă care suferea de bronşită cronică.

Miercuri, alte două persoane au murit din cauza virusului. Unul dintre pacienţi avea leucemie, iar altul avea diabet, o boală care slăbeşte sistemul imunitar. De altfel nici unul dintre cei 6 români care au murit nu era sănătos. Astfel, virusul AH1N1 a gasit un teren vulnerabil pe care să acţioneze.

Vestea bună este că spre deosebire de alte ţări rata deceselor în Romania e încă mică. Nu acelaşi lucru putem spune de îmbolnăviri. În numai o săptămâna au fost confirmate o mie de cazuri. Acum am ajuns la peste 3500 de cazuri.

O alta teama a medicilor e ca virusul ar putea suferi mutatii. Acest lucru a fost observat deja de specialiştii din Norvegia şi Ucraina. Dar în Romania analizele făcute la Institutul Cantacuzino au arătat că virusul AH1N1 a rămas acelaşi şi nu a devenit mai agresiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1 virus gripa noua
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close