Antena 3 CNN Actualitate Încă o autostradă se amână. Constructorul a trimis CNAIR notificare de reziliere a contractului

Încă o autostradă se amână. Constructorul a trimis CNAIR notificare de reziliere a contractului

Încă o autostradă se amână. Constructorul a trimis CNAIR notificare de reziliere a contractului
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Noi 2016   •   18:42

Constructorul tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău-Borş a trimis Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o notificare de reziliere a contractului începând cu data de 18 noiembrie 2016, ceea ce impune CNAIR rezilierea contractului şi scoaterea lucrărilor la licitaţie, se arată într-un comunicat al CNAIR postat pe site-ul instituției.

De la emiterea Ordinului de Începere (luna iunie 2015) pentru execuția lucrărilor aferente autostrăzii Suplacu de Barcău - Borș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat Antreprenorului să-și îndeplinească obligațiile contractuale, urmărind în paralel activitatea desfășurată pe șantier. În toată această perioadă, Antreprenorul și-a demonstrat incapacitatea îndeplinirii obligațiilor contractuale prin lipsa de mobilizare în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv, se arată în comunicat.

Având în vedere întârzierile înregistrate la lucrările de execuție pentru autostrada Suplacu de Barcău – Borș, CNAIR SA a emis penalități în valoare de 75 milioane lei. De asemenea, în același context, compania și-a arătat intenția de a rezilia contractul, luând în calcul și relicitarea proiectului, astfel încât acest obiectiv să poată fi finalizat.

În consecință, firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară și organizatorică, a transmis o notificare  prin care solicită rezilierea contractului.

Având în vedere situația existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opțiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract și de a relicita proiectul.

 

×
Subiecte în articol: CNAIR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close