Antena 3 CNN Actualitate Încă o lovitură pentru Victor Ponta. Fostul premier ar putea să fie exclus din Barou

Încă o lovitură pentru Victor Ponta. Fostul premier ar putea să fie exclus din Barou

Încă o lovitură pentru Victor Ponta. Fostul premier ar putea să fie exclus din Barou
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Aug 2016   •   18:51


După ce a rămas fără titlul de doctor în drept, Victor Ponta riscă acum să fie exclus şi din Barou. Monica Macovei este tranşantă în cazul fostului premier.

Europarlamentarul cere Baroului Bucureşti excluderea de urgenţă a lui Victor Ponta pentru că acesta „a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen”.

„Vă reamintesc că, în ianuarie 2015, am mai solicitat în scris Baroului București, excluderea domnului Victor Ponta din profesie după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de “renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București”, însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea București să accepte sau nu “renunțarea” la titlul de doctor în drept. Consider că situația era clară și în ianuarie 2015, când am solicitat in scris excluderea din Baroul București a dlui Ponta, întrucât decizia unilaterală de a renunța la titlul de doctor în drept anula, pe cale de consecință, și Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen pe baza diplomei de doctor în drept. Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al Ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea”, a scris Monica Macovei pe pagina personală de Facebook.

„Intrarea în Barou se face şi dacă ai o anumită vechime în magistratură. Domnul Ponta a fost procuror. Este greu de definit acestă ură viscerală a doamnei Monica Macovei împotriva unor persoane care se dovedesc mult mai capabile decât ea. Toţi îi urâm pe cei care sunt mai capabili decât noi (…)”,  a declarat avocatul Lucian Bolcaş în emisiunea La ordinea zilei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close