Antena 3 CNN Actualitate Încă o țară impune restricții românilor! Amenzi de 9.000 de euro dacă nu se respectă condițiile

Încă o țară impune restricții românilor! Amenzi de 9.000 de euro dacă nu se respectă condițiile

Încă o țară impune restricții românilor! Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România a fost inclusă de Elveția pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Din acest motiv, românii care intră pe teritoriul elvețian trebuie să intre în carantină sau autoizolare timp de 10 zile, indiferent dacă au un test negativ la Covid-19.

Încă o țară impune restricții românilor! Amenzi de 9.000 de euro dacă nu se respectă condițiile
Sursa foto: PEXEL
de Cristina Tudorache    |    05 Aug 2020   •   18:20

Autoritățile elvețiene au anunțat miercuri noi condiții de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, măsuri care se aplică şi pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein, începând de sâmbătă, 8 august, ora 00:00. 

Încă o țară impune restricții românilor! Amenzi de 9.000 de euro dacă nu se respectă condițiile

România a fost inclusă de Elveția pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Toate persoanele care s-au aflat în România în ultimele 14 zile trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după ce au intrat în Elveția.

Cei care ajung în Elveția trebuie să contacteze autoritățile sanitare cantonale cu două zile înainte de intrarea pe teritoriul elvețian.

Este important de reținut că un test negativ la Covid-19 nu anulează măsura carantinării. Persoanele care nu respectă izolarea pot fi sancționate cu amendă de până la 10.000 de franci elveției, echivalentul a 9.000 de euro, conform informațiilor transmise de MAE.

Sunt excluse de la măsura carantinării transportatorii de marfă, persoanele care doar tranzitează Elveția (în acest sens, pot fi solicitate documente care să probeze afirmația), persoanele care doar au tranzitat România, angajații din sistemul medical, precum și persoanele care călătoresc în Elveția în scop profesional sau medical, pentru cel mult cinci zile, iar deplasarea nu suportă amânare.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berna: +41 31 351 36 39 sau +41 31 351 05 46, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +41 76 387 50 05.

×
Subiecte în articol: Elvetia restricţii amenzi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close