Antena 3 CNN Actualitate Încă un arestat, în cazul exploziei de la Sighet. Fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz, închis

Încă un arestat, în cazul exploziei de la Sighet. Fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz, închis

Încă un arestat, în cazul exploziei de la Sighet. Fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz, închis
Sursa foto: Foto: centrala-termica.ro
de M.Z.    |    15 Mar 2012   •   09:59

Fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz, Gheorghe Răsvan Enache, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în dosarul privind exploziile de la Sighetu Marmaţiei, informează Mediafax.

Enache este acuzat că a instigat la întocmirea şi la semnarea în fals a unor acte privind lucrările la reţeaua de gaze.

Procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a lui Gheorghe Răsvan Enache, propunerea fiind admisă în noaptea de miercuri spre joi. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Marţi, Gheorghe Răsvan Enache a fost reţinut de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl acuză de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane).

Alte acuzaţii care i se aduc se referă la distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în cazul exploziilor care au avut loc pe 19 februarie, în Sighetu Marmaţiei.

Infracţiunile de care este acuzat Enache vizează perioada în care a îndeplinit funcţii de conducere în această firmă, respectiv 2003 - februarie 2008.

Din probele administrate în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2005-februarie 2008, Enache, în calitate de administrator al SC Berg Sistem Gaz SA, "s-a implicat în mod direct în activitatea de falsificare a unor documente vizând recepţia unor lucrări la reţeaua de distribuţie a gazului în oraşul Sighetu Marmaţiei, implicare care a constat atât în instigarea la întocmirea unor acte în fals cât şi la întocmirea şi semnarea în fals a unor procese-verbale de recepţie la sfârşitul anului 2005, 2006 şi în 2007".

Potrivit procurorilor, Gheorghe Răsvan Enache a semnat, în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor din 6 iunie 2007, prin care se atesta în mod nereal că lucrările executate la "înfiinţarea distribuţiei gaze naturale în municipiul Sighetu-Marmaţiei" corespund proiectului de execuţie, caietelor de sarcini şi legislaţiei în vigoare.

Procurorii au început urmărirea penală şi în cazul firmei Berg Sistem Gaz.

Pe 8 martie, directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

În noaptea de 18 spre 19 februarie,  într-o discotecă din Sighet aflată la subsolul unei clădiri a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore de la incident, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar care avea biroul deasupra discotecii.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close