Antena 3 CNN Actualitate Încă un bărbat a murit din cauza unei infecţii intraspitaliceşti în Galaţi

Încă un bărbat a murit din cauza unei infecţii intraspitaliceşti în Galaţi

Încă un bărbat a murit din cauza unei infecţii intraspitaliceşti în Galaţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Aug 2011   •   08:28

Încă un bărbat a murit în Spitalul Judeţean Galaţi din cauza unei infecţii intraspitaliceşti. Victima fusese internată în urma unui accident de circulaţie. Un al treilea pacient este în stare gravă din cauza aceluiaşi virus.

Medicii spun că virusul este foarte rezistent la antibiotice.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea,  a declarat că au fost recoltate probe din Secţia de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar şi din Secţia de terapie intensivă, pentru a stabili sursa infecţiei, în prezent fiind aşteptate rezultatele analizelor, informează Mediafax.

Infecţia intraspitalicească a ucis deja un om şi a adus în stare gravă alţi doi pacienţi la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Galaţi! Autorităţile sanitare au declarat focar de infecţie şi au luat deja primele măsuri şpentru ca bacteria ucigaşă să nu facă şi alte victime

Ministerul Sãnãtãţii a fost informat marţi de situaþia de la Galaţi. Ministrul Ritli Ladislau a cerut o anchetã suplimentarã. Nu de alta, dar problemele sunt multe în spitalul Sf. Apostol Andrei. Blocurile operatorii nu se pot dezinfecta corect din cauzã cã instalaţia de climatizare nu are filtre.

Un salon de arşi a fost mutat pe secþia de anestezie-terapie intensivã, fãrã acordul DSP-ului. Spitalul e un şantier şi tot ambulatoriul a fost mutat pe secţii, deoarece policlinica e în reparaţii.

 

×
Subiecte în articol: Galați spital infectie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close