Antena 3 CNN Actualitate Încă un cioban găsit sfâșiat de urs. Apel disperat al fiului său: "Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"

Încă un cioban găsit sfâșiat de urs. Apel disperat al fiului său: "Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"

Încă un bărbat, cioban la o stână din județul Mureș, și-a găsit sfârșitul în ghearele unui urs. Fiul său, după ce a văzut că nu-l găsește, a dat alarma la 112. Salvatorii ajunși la față locului l-au găsit în niște tufișuri, însă fără suflare.

Încă un cioban găsit sfâșiat de urs. Apel disperat al fiului său: "Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    26 Iul 2021   •   10:03

Incidentul socant a avut loc în localitatea Gornești din județul Mureș. Polițiștii au fost sesizați de dispariția bărbatului de 80 de ani de fiul acestuia.

"S-a dus cu oile, seara a văzut că nu mai vine, feciorul său, ca el e cioban, s-a dus să-l caute, l-a cautat pana pe la vreo 10-11 aseară, după care a văzut ca nu dă de el, a alertat poliția și jandarmaii, a sunat la 112 și a venit. L-a căutat până pe la vreo 2 azi-noapte. L-a găsit între niște spini, rupt de urs, mort bineînțeles.", povestește vecinul bărbatului.

Trupul neînsufleţit al barbatului a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune.

"Cu drona am identificat zona unde este după care au intrat echipele de căutare. Din păcate era deja mort. Apelul de urgență noi l-am primit la 1:00 noaptea și undeva la ora 3:00 l-am găsit, după care a fost transportat jos și predat poliției.", a declarat Robert Kovacs, șef Salvamont Mureș.

"Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine?"

Oamenii din zona cer ajutor autorităților în condițiile în care urșii coboară zilnic în satele din comună Gornești.

"Nu știm ce fac oamenii ăștia, conducerea asta a noastră de ce nu iau măsuri asupra lor. Îi lasă să ne omoare chiar pe toți? Să ne termine? Am văzut că-s mai de valoare urșii decât oamenii.", spune fiul ciobanului ucis de urs.

Primarul comunei Gornești cere și el măsuri urgențe din partea autorităților centrale.

"Numai în noaptea asta din păcate am avut 4 ro-alert din cauza atacului urșilor. Eu personal cred că lucrurile scapă de sub control. Duap 13 ani de mandat, parcă anul acesta e cel mai vehement atacul urșilor.", spune Kolcsar Gyula, primarul din Gornești.

 

×
Subiecte în articol: cioban sfâșiat urs
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close