Antena 3 CNN Actualitate Încă un experiment ratat făcut de medicului Gheorghe Burnei: „Oricum murea”

Încă un experiment ratat făcut de medicului Gheorghe Burnei: „Oricum murea”

Încă un experiment ratat făcut de medicului Gheorghe Burnei: „Oricum murea”
13 Dec 2016   •   23:40

Practicile experimentale pe copii ale medicului Gheorghe Burnei continuă să iasă la iveală. Acum a venit rândul unui alt caz şocant, care a trecut cu vederea în urmă cu trei ani, atunci când s-a întâmplat.

Pe 18 decembrie 2013, doctorul Burnei cheamă televiziunile: face o intervenție în premieră națională pe o fetiță cu scolioză. Fata de opt ani moare pe masa de operație. Știrea se anulează, scrie casajurnalistului.ro.

Implantul pe care l-a folosit nu era recomandat pentru scolioza asociată bolii de care suferea Andreea. Intervenția i-ar fi lăsat bazinul la fel de strâmb, spun doctori care au avut acces la documentele medicale.

Din cauza operației, particulele de grăsime din măduvă au migrat în sânge și fata a murit. În plus, Burnei i-a băgat din greșeală și un șurub în măduva spinării. „Oricum murea”, i-a spus doctorul mamei. În ciuda bolii neuromusculare grave, fata putea să mai trăiască ani sau zeci de ani, spun doctorii. „Asta-i viața”, i-a spus Burnei. „Ești tânără, poți să faci altul.”

Trupul fetei a fost dus la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru autopsie. Raportul medico-legal descrie o operație riscantă și inutilă: „raportul risc/beneficiu avea o valoare semnificativ defavorabilă pacientei”.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close