Antena 3 CNN Actualitate Încă un județ impune restricții majore pentru cetățeni. Masca de protecție se va purta și aici în spațiile deschise aglomerate!

Încă un județ impune restricții majore pentru cetățeni. Masca de protecție se va purta și aici în spațiile deschise aglomerate!

Autoritățile din tot mai multe județe instituie obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise. După Argeș, Dâmbovița și Galați, și autoritățile din Vâlcea au descis ca masca să devină obligatorie pe stradă în zonele aglomerate. Astfel, în tâguri, piețe, ștranduri, piscine. gări, autogări sau stații de transport în comun oamenii sunt nevoiți să stea cu masca pe față.

Încă un județ impune restricții majore pentru cetățeni. Masca de protecție se va purta și aici în spațiile deschise aglomerate!
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    30 Iul 2020   •   16:55

La Râmnicu Vâlcea autoritățile au decis în Comitetul județean pentru situații de urgență faptul că masca de protecție trebuie purtată chiar și în ștranduri, acolo unde nu poate fi asigurată distanța între persoane. Pentru a evita ca oamenii să stea la plajă purtând masca, autoritățile au distanțat șezlongurile, le-au așezat la 2 metri unele de altele.

În unele cazuri a fost mai complicat să le explice clienților faptul că nu trebuie să le apropie înapoi. Cu toate acestea, în momentul în care merg la terase ca să-și cumpere băutură și alimente, oamenii trebuie să poarte mască pentru că unele zone sunt aglomerate și nu mai poate fi păstrată această distanță.

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că cei care nu vor respecta măsurile de siguranță vor fi amendați, iar sancțiunile sunt destul de mari. Se speră ca în acest fel să fie scăzut numărul de noi cazuri de coronavirus.

Purtarea măștii de protecție în aer liber și alte măsuri restrictive a intrat în vigoare de joi și în județul Dâmbovița.

„Hotărârea a fost aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Intră în funcțiune de mâine, de la ora 06:00 și se extinde purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice deschise, în piețe, târguri, oboare, la nivelul întregului județ”, a spus prefectul Aurelian Popa.

De asemenea, Aurelian Popa, prefectul de Dâmbovița, a precizat că „agenții economici care își desfășoară activitatea în aceste locații vor purta, pe lângă masca de protecție, și mănuși”.

Măsura este valabilă „în funcție de cum va evalua pandemia”.

×
Subiecte în articol: mască de protecție Valcea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close