Antena 3 CNN Actualitate Încă un medic cunoscut avertizează că nu va primi bolnavi nevaccinaţi. Dr. Sorin Paveliu: "Dacă nu vor serul, să apeleze la alt cabinet"

Încă un medic cunoscut avertizează că nu va primi bolnavi nevaccinaţi. Dr. Sorin Paveliu: "Dacă nu vor serul, să apeleze la alt cabinet"

Creşte numărul medicilor care anunţă că nu îi vor mai primi în cabinetele lor pe pacienții nevaccinați împotriva virusului Sars CoV-2. 

Încă un medic cunoscut avertizează că nu va primi bolnavi nevaccinaţi. Dr. Sorin Paveliu: "Dacă nu vor serul, să apeleze la alt cabinet"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    14 Ian 2021   •   14:10

După ce un medic din Călărași a spus ieri că va renunţa la pacienţii care nu vor să se imunizeze împotriva COVID-19, a venit acum şi rândul doctorului Sorin Paveliu, potrivit digi24.ro.

"În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa (de Asigurări de Sănătate - n.r.), respectiv diabetul. 

Dr. Paveliu: Dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. E un respect reciproc a vieții

Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consultațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. Ok, este decizia Casei.

Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.

Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală. 

În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții atât a noastră, cât și a vieții lor. 

Dr. Sorin Pavliu: Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi

Noi suntem persoane de 60 de ani. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană care este posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi", a explicat dr. Sorin Paveliu.

"Nu o facem haotic, fiindcă programările se fac cu trei luni înainte, fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă sau dovada de vaccinat sau dovada că s-a programat, pentru că e o hârtie pentru așa ceva, sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze, deși eu nu știu la ce s-ar putea referi așa ceva", a adăugat medicul.

"Din păcate, marea majoritate a pacienților nu vor să se vaccineze și îmi dau seama că este o bătălie inegală, pentru că statul nu face ceea ce trebuie pentru a convinge acești oameni. Acești oameni sunt într-o eroare, dar nu este vina lor, pentru că nu sunt oameni de specialitate, sunt simpli pacienți. Sper ca statul să treacă de urgență la informarea corectă", a punctat dr. Sorin Paveliu.

×
Subiecte în articol: Sorin Paveliu vaccin COVID

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close