Încă un român infectat cu AH1N1 a murit. Numărul deceselor a ajuns la 13

07 Dec 2009   •   12:28
Încă un român infectat cu AH1N1 a murit. Numărul deceselor a ajuns la 13 gripa

Gripa porcină a făcut o nouă victimă în România. Un bărbat de 52 de ani din Iaşi infectat cu virusul AH1N1 a murit duminică seară. Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în ţara noastră a ajuns la 13.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bărbatul avea şi alte afecţiuni cronice şi făcuse şoc toxico-septic, informează Mediafax.

Alte şase cazuri de contaminare cu virusul AH1N1 au fost depistate de autorităţile sanitare din Suceava, numai în ultimele 24 de ore.

România a înregistrat, sâmbătă, primul deces al unui copil în urma îmbolnăvirii cu gripa nouă. Este vorba despre o fetiţă din Bacău, în vârstă de 10 ani, care avea mai multe afecţiuni cronice.

Majoritatea românilor care au murit din cauza gripei porcine se confruntau şi cu alte probleme de sănătate. Astfel, virusul AH1N1 a găsit un teren vulnerabil pe care să acţioneze.

Medicii se tem că virusul ar putea suferi mutaţii. Acest lucru a fost observat deja de specialiştii din Norvegia şi Ucraina. Dar în Romania analizele făcute la Institutul Cantacuzino au arătat că virusul AH1N1 a rămas acelaşi şi nu a devenit mai agresiv.

Antena3.ro

Parteneri
x close