Antena 3 CNN Actualitate Încălţăminte în valoare de 570.000 de euro, confiscată la frontiera Giurgiu-Ruse

Încălţăminte în valoare de 570.000 de euro, confiscată la frontiera Giurgiu-Ruse

Aproximativ 6.000 de perechi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 570.000 de euro, au fost confiscate de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, de la un cetăţean bulgar ce le transporta din Grecia pentru o societate comercială din România.

Încălţăminte în valoare de 570.000 de euro, confiscată la frontiera Giurgiu-Ruse
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Ian 2020   •   13:45

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 66 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte din Grecia pentru o societate din România. Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, cantitatea totală de 5.680 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de ITPF Giurgiu.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 570.000 de euro, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

×
Subiecte în articol: incaltaminte
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close