Antena 3 CNN Actualitate Încarcerarea lui Adrian Năstase a fost grăbită de punerea sub acuzare a poliţiştilor şi a medicului

Încarcerarea lui Adrian Năstase a fost grăbită de punerea sub acuzare a poliţiştilor şi a medicului

Încarcerarea lui Adrian Năstase a fost grăbită de punerea sub acuzare a poliţiştilor şi a medicului
26 Iun 2012   •   21:54

Punerea sub acuzare a poliţiştilor, dar şi a medicului Şerban Brădişteanu, acţiune care a ridicat semne de întrebare asupra valabilităţii diagnosticului dat pacientului Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă, a grăbit încarcerarea fostului premier al PSD, scrie Mediafax.
   
Începerea urmăririi penale faţă de Dumitru Gheorghe - comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Nicolae Costea - ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Marian Apostol - ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi faţă de Şerban Alexandru Brădişteanu - medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, pentru favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, precum şi audierea acestora au pus în mişcare şi acţiunea poliţienească aşteptată de Direcţia Naţională Anticorupţie încă de vineri, la o zi după ce deputatul Adrian Năstase a fost operat.
   
Reluând filmul evenimentelor, săptămâna trecută, vineri dimineaţă, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, declara presei: "Evoluţia postoperatorie este foarte bună, în parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febră. Preocuparea noastră este de a trata leziunile produse prin împuşcare".
   
Cu o zi înainte, joi la prânz, medicul Şerban Brădişteanu, şeful echipei care l-a operat pe fostul premier, declara că Adrian Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca din Capitală şi prezintă risc de infarct, doctorul precizând atunci că pacientul se afla sub supravegherea Poliţiei.
  
Vineri după-amiază, Poliţia a cerut relaţii oficiale privind starea de sănătate a lui Năstase, respectiv pentru a şti dacă acesta poate fi mutat în penitenciar, solicitarea a fost înregistrată sâmbătă, iar luni Spitalul de Urgenţă Florească a informat că rezultatul evaluării comisiei medicale de la Spitalul Floreasca în cazul lui Adrian Năstase a fost trimis judecătorului delegat de pe lângă Tribunalul Bucureşti, precum şi Institutului Naţional de Medicină Legală, care urmează să dispună în acest caz. Astfel, Adrian Năstase a rămas în continuare internat, fără pază.
   
Marţi, DNA a convocat poliţişti şi medici la audieri, anunţând deschiderea unui dosar pentru favorizarea infractorului.

Deblocarea situaţiei oarecum incerte în cazul condamnatului Adrian Năstase pare a fi fost dată de acţiunea DNA, după ce procurorii anticorupţie i-au pus sub acuzare şi i-au interogat pe doctorul Şerban Brădişteanu şi pe cei trei ofiţeri de poliţie. Audierea ca martori a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, şi a profesorului Ioan Lascăr a dinamizat angrenajul administrativ.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase politisti medic sinucidere
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close