Antena 3 CNN Actualitate Incendiu catastrofal la Secţia ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ. Șapte morţi! Un medic ATI a încercat să îi salveze pe pacienţi

Incendiu catastrofal la Secţia ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ. Șapte morţi! Un medic ATI a încercat să îi salveze pe pacienţi

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în secția ATI COVID Piatra-Neamț în timp ce în secție se aflau 16 pacienți în stare critică, ventilați mecanic. Dintre cei internaţi au murit iniţal şapte pacienţi. Ulterior, autorităţile au confirmat 10 decese.

Incendiu catastrofal la Secţia ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ. Șapte morţi! Un medic ATI a încercat să îi salveze pe pacienţi
de Georgiana Adam    |    14 Noi 2020   •   19:36

Mariana-Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamţ: "Incendiul s-a produs la etajul 2, în clădirea principală, unde funcţionează UPU. Au rezultat, în urma incendiului, 7 decedaţi. 8 persoane aflate în salonul alăturat au fost evacuate. Cei evacuaţi sunt pacienţi." 

Pacienţii evacuaţi ar urma să fie transferaţi la spitalul judeţean Iaşi.

La fața locului au fost identificate 7 victime. Medicul de gardă a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din suprafața corporală și un alt pacient este în stare critică.

Comunicat oficial Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI, unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți.

La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic din secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.
Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, merge la Piatra Neamţ, la locul dezastrului

Incendiul s-a produs la Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, secția ATI, etajul 2, unde erau internați 15 pacienți. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum. Forțe MAI intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au fost evacuați 5 pacienți iar 3 sunt în curs de evacuare.

A fost activat Planul Roșu

La fața locului au fost identificate 8 victime - 7  posibil decedate și medicul de gardă care a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

"Incendiul este în procedură de evaluare și lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamț (...) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat prefectul județului Neamț.

La locul incendiului s-au deplasat 23 de subofițeri cu mai multe autoutilitare.

Potrivit ISU, incendiul a fost anunțat sâmbătă, în jurul orei 19. Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

Intervenția se desfășoară la pavilionul nou. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit ultimelor informaţii, pacienții care și-au pierdut viața erau intubați, cu saturaţia de oxigen foarte scăzută.

×
Subiecte în articol: incendiu ATI Piatra Neamţ
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close