Antena 3 CNN Actualitate Biserică din Botoșani mistuită de flăcări. Ce au găsit pompierii când au intrat în lăcașul sfânt

Biserică din Botoșani mistuită de flăcări. Ce au găsit pompierii când au intrat în lăcașul sfânt

Un incendiu a izbucnit azi noapte într-o biserică din localitatea Tudor Vladimirescu, județul Botoșani. Potrivit pompierilor, incendiul ar fi pornit de la o sobă folosită pentru încălzirea lăcașului de cult.

Biserică din Botoșani mistuită de flăcări. Ce au găsit pompierii când au intrat în lăcașul sfânt
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2021   •   11:00

Potrivit ISU Botoșani, incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în biserica din satul Tudor Vladimirescu, din comuna Albești.

Galerie FOTO, AICI

„Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcașul de cult. Și asta după ce un jar căzut din sobă a aprins materialele combustibile”, au transmis pompierii, prin intermediul unui comunicat.

Trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașamentului de Pompieri Botoșani s-au deplasat acolo de urgență cu trei autospeciale cu apă și spumă. Acestora li s-a alăturat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești, cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție. Pompierii au intervenit rapid pentru a scoate tot ce era de preț din biserică și altar.

16 pompieri militari și voluntari au intervenit în total pentru a stinge flăcările.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close