Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă. S-a supraîncălzit un element al sistemului de ventilaţie

Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă. S-a supraîncălzit un element al sistemului de ventilaţie

Un incendiu a izbucnit la Centrala Nucleară de la Cernavodă, astăzi, în cadrul unui laborator. Potrivit surselor oficiale, incendiul a fost unul de mici dimensiuni, fiind stins de echipajele de stingere ale centralei.

Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă. S-a supraîncălzit un element al sistemului de ventilaţie
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    Gina Vacariu    |    Raluca Butan    |    15 Dec 2020   •   15:23

Aceleaşi surse au explicat că nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, incendiul fiind lichidat de pompierii angajaţi ai centralei.

Iniţial, informaţiile arătau că locuitorii din Cernavodă ar fi primit un mesaj RO-Alert după izbucnirea incendiului, însă informaţia a fost infirmată.

Potrivit ultimelor informaţii, incendiul s-a manifestat la sistemul de ventilaţie din zona laboratorului chimic. Cauza a fost un încălzitor electric din sistemul de ventilaţie la care protecţia de temperatura ridicată nu a funcţionat corespunzător. Din această cauză, izolaţia electrică s-a supraîncălzit şi a început să scoată fum

Angajaţii centralei au răspuns conform procedurilor, iar incendiul a fost localizat rapid şi lichidat.

Incendiu la un laborator chimic, la Centrala Nucleară Cernavodă

Incidentul nu a afectat sistemele centralei, personalul sau mediul.

×
Subiecte în articol: Cernavoda
Parteneri
Cele cinci locuri din lume unde oamenii pot trăi 100 de ani
x close