Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la locomotiva trenului InterRegio, în Vaslui

Incendiu la locomotiva trenului InterRegio, în Vaslui

Un incendiu a izbucnit, joi, la locomotiva trenului IR 1830, în gara CFR Vaslui.

Incendiu la locomotiva trenului InterRegio, în Vaslui
Sursa foto: ISU Vaslui
de Alexandra Dima    |    14 Iul 2022   •   10:12

Update 13:45  Trenul din Vaslui, unde a avut loc un incendiu la locomotivă, a plecat cu o întârziere de 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor, informează, joi, CFR Călători.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locomotive staționate în gara CFR Vaslui (tren IR 1830).

Degajarea de fum din interiorul locomotivei a fost sesizată de un subofițer din cadrul ISU Vaslui, acesta însoțind un grup de refugiați ucraineni aflați în gara CFR Vaslui.

Locomotiva a fost decuplată de la vagoane și trasă la o distanţă de siguranță de aproximativ 80 metri față de acestea. 
Pompierii militari au intervenit prompt, intervenția  fiind finalizată după aproximativ 15 minute. 

Nici unul dintre cei 70 călători aflați în tren nu au fost rănit, nu a fost intoxicat și nici nu a suferit atac de panică. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un cablu electric deteriorat în urma exploatării.

Probleme şi în vestul ţării

Trenurile circulă dublate cu locomotive Diesel, pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri, între Conop și Ilteu, din cauza unui deranjament anunțat de ENEL la rețeaua națională de alimentare cu energie electrică, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR.

Reprezentanții furnizorului național ENEL au anunțat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a țării, care afectează inclusiv traficul feroviar pe relația Conop - Ilteu, va fi remediat în aproximativ 3 ore.

"Echipe ale E-Distribuție Banat intervin pe teren pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a două stații CFR pe intervalul Conop – Ilteu, pe tronsonul între Arad și Deva, în urma unei avarii apărute din cauza unui copac tăiat și căzut pe linia de înaltă tensiune. Regretăm disconfortul creat călătorilor CFR și îi asigurăm că facem toate demersurile pentru realimentarea în siguranță a stațiilor feroviare", se arată într-o informare E-Distribuţie Banat.

×
Subiecte în articol: CFR Vaslui
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close