Antena 3 CNN Actualitate Şeful ISU Dobrogea recunoaşte că autoscara a plecat mai târziu cu 10 minute la incendiul din Constanţa: "Asta este. Măsurile vor fi foarte drastice!"

Şeful ISU Dobrogea recunoaşte că autoscara a plecat mai târziu cu 10 minute la incendiul din Constanţa: "Asta este. Măsurile vor fi foarte drastice!"

Şeful ISU Dobrogea a recunoscut la Antena 3 că pompierii care au intervenit cu autoscara la incendiul de la Constanţa, unde o femeie s-a aruncat de la etajul 6, după ce apartamentul i-a luat foc, au intârziat inexplicabil cel puţin 10 minute. Declaraţia sa vine după ce, iniţial cei de la ISU au spus că au intervenit foarte rapid, însă nu au mai putut să o salveze pe femeie.

Şeful ISU Dobrogea recunoaşte că autoscara a plecat mai târziu cu 10 minute la incendiul din Constanţa: "Asta este. Măsurile vor fi foarte drastice!"
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   17:43

Incendiu Constanţa - pompierii au întârziat la intervenţie

În direct la Antena 3, şeful ISU Dobrogea Cristian Amarandei a recunoscut că pompierii au pierdut cel puţin 10 minute de când au primit apelul până când au plecat la misiune cu autoscara spre femeia care spera ca cineva să o ajute în apartamentul transformat într-o torţă. 

Într-un comunicat iniţial, se specifica faptul că pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei cu autoscara la ora 9.27, iar femeia se aruncase de la balcon la ora 9.25. Noi informaţii arată că autoscara se afla în trafic la ora 9.40.

Incendiu Constanţa - pompierii au întârziat la intervenţie

Întrebat de Sabia Iosub la Antena 3 dacă femeia putea fi salvată de pompieri dacă maşina cu scară ajungea la timp, şeful ISU Dobrogea a declarat că în acest moment nu poate oferi un răspuns clar, întrucât ancheta este în plină desfăşurare.

Întrebat şi dacă pompierii au minţit iniţial când au spus că au ajuns la timp la intervenţie, şeful ISU Dobrogea a declarat: "Aici este vorba de cei care au preluat apelul de la subunitatea de la Palas şi modul în care au alertat echipajul şi l-au trimis la locul intervenţiei. Au alertat cu întârziere. E posibil ca cei care au preluat anunţul, noi credem că au acţionat cu întârziere. Nu din dispeceratul Inspectoratului, ci de la subunitatea de unde s-au solicitat forţe suplimentare", a explicat cu greutate şeful ISU Dobrogea.

Incendiu Constanţa - pompierii au întârziat la intervenţie

Realizatoarea Antena 3 Sabina Iosub a încercat să obţină un răspuns mai clar de la şeful ISU Dobrogea şi l-a întrebat pe acesta dacă pompierii au plecat mai târziu cu maşina.

"Au plecat puţin mai târziu, din filmarea noastră, se vede că este ora 9.40, în loc de 9.27. Asta înseamnă că timpul de deplasare e în jur de 10 minute. Dacă luăm în calcul că au ajuns la 9.40, înseamnă că în jur de 9.30 au plecat. Avem un decalaj de peste 10 minute din momentul anunţării...Asta este, din păcate, am constatat acest lucru", a spus spăşit şeful ISU Dobrogea la Antena 3.

Întrebat de Sabina Iosub dacă, la rândul său, i-a întrebat pe pompieri unde au pierdut vremea timp de 10 minute, şeful ISU Dobrogea a spus că "I-am pus să-mi scrie ce s-a întâmplat, aştept să se finalizeze ancheta, să-şi aducă aminte fiecare ce a făcut şi în ce momente. Vom ieşi în timpul cel mai scurt cu un comunicat. Măsurile vor fi foarte drastice, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Nu ne putem juca cu aşa ceva".

 

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close